Twitter va trece controlul contului @POTUS lui Joe Biden pe 20 ianuarie

Twitter Inc va transfera controlul contului @POTUS către administraţia Joe Biden pe 20 ianuarie, a anunţat compania, citată de Reuters.

Contul @POTUS este contul oficial al preşedintelui Statelor Unite şi este separat de contul @realDonaldTrump pe care preşedintele Donald Trump îl foloseşte pentru postări.

Twitter se pregăteşte pentru a sprijini tranziţia conturilor instituţionale de la Casa Albă pe 20 ianuarie 2021. Aşa cum am făcut pentru tranziţia prezidenţială în 2017, acest proces se desfăşoară în strânsă consultare cu National Archives and Records”, a confirmat compania sâmbătă.

Twitter va preda şi alte conturi instituţionale ale Casei Albe, precum @FLOTUS (al primei doamne), @VP (vicepreşedinte) şi @whitehouse, în ziua inaugurării.

Media anunţă că oficiali ai Twitter se vor întâlni cu responsabilii de tranziţie ai lui Biden şi cu vicepreşedintele ales Kamala Harris în următoarele luni pentru a discuta detaliile despre modul în care noua administraţie va folosi Twitter.

Joe Biden se pregăteşte să intre în funcţie pe 20 ianuarie, dar Trump a refuzat să admită înfrângerea şi încearcă să invalideze sau să anuleze rezultatele prin procese în mai multe state, invocând o fraudă electorală pe scară largă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].