Carantina zonală se extinde în jurul Bucureştiului: Şase localităţi din Ilfov se închid sâmbătă seara. DESCARCĂ declaraţia pe propria răspundere

Şase localităţi din judeţul Ilfov intră în carantină începând de sâmbătă, ora 22. DESCARCĂ de aici DECLARAŢIA pe propria răspundere.

În urma analizei de risc, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a emis sâmbătă ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru  următoarele localităţi:

  • Otopeni
  • Măgurele – cu satele aparţinătoare Alunişu, Dumitrana, Măgurele, Pruni şi Vârteju
  • Corbeanca – cu satele aparţinătoare Ostratu, Petreşti şi Tamaş
  • Popeşti Leordeni
  • Dobroieşti – cu satele aparţinătoare Dobroeşti şi Fundeni
  • Mogoşoaia

Chiar dacă nu este trafic aerian în perioada asta, aeroportul Otopeni nu va fi afectat de restricţii.

„Aeroportul nu va fi afectat pentru că tranzitul pe şoseaua DN1, drumul naţional 1, care traversează Otopeni, nu va fi blocat. Nu, nu. Măsurile care se vor impune acolo local nu vor afecta traficul”, spune Daniel Zamfir, prefect Ilfov.

De asemenea, Raed Arafat a semnat şi ordinul pentru Lumina, Costineşti, Agigea, Mihail Kogălniceanu, Medgidia, Valu lui Traian şi Techirghiol din judeţul Constanţa.

Carantina pentru localităţile din Ilfov începe sâmbătă la ora 22:00, în timp ce pentru localităţile din Constanţa la ora 20:00.

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 în judeţul Ilfov creşte sâmbătă de la 7,89 la 8,17. La nivel naţional, locul „fruntaş” este ocupat de judeţul Sibiu, cu 8,82 la mie, urmat de Ilfov şi Cluj cu 7,19. 

 

Ce trebuie să completeze persoanele aflate în zona carantinată pentru a ajunge la locul de muncă? Foarte mulţi locuitori din judeţul Ilfov lucrează în Bucureşti. În general, persoanele din localităţile respective vizitează frecvent zone aflate „la doi paşi”, în Capitală, şi se întreabă ce e de făcut începând de duminică dimineaţă. Ei bine, răspunsul nu este unul neaşteptat: există o declaraţie pe proprie răspundere. Dar motivele trebuie să fie întemeiate. 

MODEL: Declaraţia pe proprie răspundere

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]