Apple a primit amendă de 10 milioane de euro, din partea Consiliului Concurenţei din Italia

Imaginea articolului Apple a primit amendă de 10 milioane de euro, din partea Consiliului Concurenţei din Italia

Apple a primit amendă de 10 milioane de euro, din partea Consiliului Concurenţei din Italia

Dacă te gândeai că poţi intra cu telefonul în mare pentru că producătorul spune că e rezistent la apă, te-ai înşelat. Apple a primit o amendă de 10 milioane de euro din acest motiv.

Consiliul concurenţei din Italia a găsit-o vinovată pe Apple. Compania a anunţat în 2017, la lansarea iPhone 8, că telefonul e rezistent la apă. Însă autorităţile spun că device-ul poate să stea 30 de minute la 4 metri adâncime doar într-un mediu controlat. Dacă apa nu este curată, telefonul poate suferi daune. Mai mult, Apple nu acoperă în garanţie daunele provocate de apă.

Rene Ritchie: Dacă îl scapi o dată în apă, ar trebui să fie în regulă. Chiar şi de mai multe ori. Poate să nu existe nicio problemă. Dar o dată dacă se întâmplă iar apa ajunge în interior. Sare, zahăr, acid mai ales. Iar protecţia poate să eşueze. Iar atunci, telefonul tău poate să se strice. De aceea, Apple şi alte companii încadrează rezistenţa la apă ca funcţionalitate, nu ca un lucru garantat. Ceea ce înseamnă că nu este un scenariu acoperit de garanţie.

Apple nu este la prima amendă dată în Italia. În urmă cu 2 ani a plătit aceeaşi sumă după ce a fost acuzată că încetineşte device-urile mai vechi când lansează o nouă versiune a sistemului de operare. Astfel, i-ar obliga pe utilizatori să cumpere un device nou. Samsung a primit şi ea amendă din acelaşi motiv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

<!–

–>

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].