COMENTARIU Lelia Munteanu: La multi ani, România?! Patria e eternă!

Din dealul Cotrocenilor până pe burtierele televiziunilor, aceeaşi nefericită formulă: “La mulţi ani, România!”.

Poţi adresa urarea „la mulţi ani” unui român, mai multora sau tuturor românilor de Ziua Naţională. Nu şi României. Patria e eternă!

Disputele politicianiste, dezunirea, urile nu înseamnă mai nimic sub semnul veşniciei. Personajele care populează clipa noastră istorică trec, ca apa peste pietre.

Patria nu e sudoarea rece a vreunui demnitar plesnind de ipocrizie,  ci nodul care ţi se pune în gât când vezi tinerii şi copiii fluturând steguleţe tricolore la paradă.

Patria nu e postarea pe Facebook a unui ministru semianalfabet al Educaţiei, descoperind uluit că s-a scos din şcoli istoria României, ci postirea bunicilor care o povestesc, istorisindu-şi viaţa.

Patria nu e Proiectul de Ţară, pe care tot nu-l avem, ci amărăciunea de a sta încă, zgribuiţi, sub umbrele de securitate, la mila aliaţilor.

Patria e inima strânsă că lideri fără viziune ne-ar putea rata iarăşi destinul naţional.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].