Samsung ar putea să renunţe de anul viitor la una dintre liniile de smartphone-uri de top – surse

Galaxy Note, cunoscut pentru ecranul său mare şi un stylus pentru luarea de notiţe, este una dintre cele două serii de telefoane premium ale Samsung – cealaltă fiind Galaxy S, mai compact.

În prezent, gigantul tehnologic sud-coreean nu are planuri să dezvolte o nouă versiune a Galaxy Note pentru 2021, au spus trei surse anonime.

În schimb, modelul de top al seriei Galaxy S, S21, va avea un stylus, iar următoarea versiune a telefonului pliabil Samsung va fi compatibil cu un stylus, care va fi vândut separat, a spus una dintre surse.

O a doua sursă a declarat că eforturile de dezvoltare ale companiei care în mod normal ar fi fost direcţionate către Note vor fi acum canalizate spre gama de telefoane pliabile.

Samsung a refuzat să comenteze.

Tom Kang, analist la firma de cercetare Counterpoint, a declarat că vânzările din seria Note vor scădea cu o cincime, până la 8 milioane în acest an, în timp ce vânzările din seria S vor scădea probabil cu 5 milioane, până la mai puţin de 30 de milioane.

„Cererea de produse premium a scăzut anul acesta şi mulţi oameni nu caută produse noi”, a spus el.

Galaxy Note 20 a fost lansat în Statele Unite în acest an cu un preţ de 999 dolari, la fel ca Galaxy S20, în timp ce iPhone 12 începe de la 799 dolari.

Samsung a lansat pentru prima dată Note în 2011.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].