Paradă restrânsă de Ziua naţională a României. Urmăreşte LIVE defilarea de 1 Decembrie. Cum se desfăşoară ceremoniile

Potrivit Jandarmeriei Bucureşti, organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale a României în municipiul Bucureşti a fost permisă cu participarea a cel mult 400 de persoane.

Un incident a avut loc în zona Arcului de Triumf, din partea unor persoane care doreau să participe la ceremonie, în pofida restricţiilor. Două persoane au încercat să forţeze filtrul jandarmilor din Piaţa Charles de Gaulle.

Parada de 1 decembrie 2020 poate fi urmărită LIVE pe Mediafax.ro. Pandemia de coronavirus face ca defilarea de Ziua Naţională să nu se mai organizeze cu mult fast ca în anii trecuţi.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că: „În acest an, vom onora curajul şi sacrificiile înaintaşilor noştri făcând noi înşine sacrificiul de a renunţa la bucuria participării împreună la manifestările publice tradiţionale”.

Klaus Iohannis a mai spus următoarele: „Însă, cu siguranţă, vom fi împreună în spirit, ca o naţiune puternică, mereu unită şi solidară atunci când în joc este chiar salvarea ţării noastre. Din acest motiv, am decis ca ceremonia care avea loc în fiecare an la Arcul de Triumf să fie una extrem de restrânsă, la care sunt invitaţi ambasadori străini, medici şi personal medical”.

 

Când începe parada de 1 decembrie 2020

Evenimentul începe la ora 11:00, în Piaţa Arcul de Triumf, din Bucureşti.

Ministerul Apărării anunţă că doar aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale vor participa marţi, 1 Decembrie, la ceremonia organizată pentru Ziua Naţională, în format restrâns.

 

Cum se organizează parada de 1 decembrie 2020

Se va ţine un moment de reculegere în memoria eroilor români care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă, dar şi pentru victimele virusului SARS-CoV-2. Pentru aceştia vor fi trase 21 de salve de tun.

Klaus Iohannis va depune o coroana de flori şi va susţine un discurs.

Evenimentul nu este deschis publicului larg, iar desfăşurarea acestuia se va face cu respectarea strictă a măsurilor impuse de pandemie.

 

1 Decembrie, Ziua Naţională a României şi Ziua Marii Uniri

1 Decembrie este zi de sărbătoare pentru românii de pretutindeni: rememorează Marea Unire din 1918.

Este un moment istoric care marchează întregirea ţării prin alăturarea Transilvaniei.

Pe 1 decembrie 1918, la Alba Iulia, a fost convocată Adunarea Naţională a Românilor. Aceasta a avut ca deznodământ Hotărârea de Unire Necondiţionată a Transilvaniei cu România. Hotărârea a fost votată în unanimitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]