Institutul ifo: Criza coronavirusului ameninţă supravieţuirea a 15% din companiile germane

Criza coronavirusului ameninţă supravieţuirea a 15% dintre companiile germane, conform răspunsurilor primite în cadrul sondajului de afaceri ifo din noiembrie. 

„Aceasta este o îmbunătăţire faţă de iunie, când procentul era de 21%”, spune Klaus Wohlrabe, şef de sondaje la ifo. „Cu toate acestea, 86 la sută din agenţiile de turism şi operatorii de turism se simt în prezent ameninţaţi, la fel ca 76 la sută din hoteluri şi 62 la sută din restaurante.”

În industria publicitară, 27 la sută dintre companii se văd expuse riscului, în timp ce în logistică valoarea este puţin sub 14 la sută. La capătul inferior al scalei se află furnizorii de servicii IT, la 5%, şi consultanţii juridici şi fiscali, la 3%. În medie, supravieţuirea a 19% dintre furnizorii de servicii este ameninţată (iunie: 27%).

În comerţ, procentul este de 14 la sută (iunie: 18 la sută), cu 18 la sută în comerţul cu amănuntul şi 10 la sută în comerţul cu ridicata.

În industriile manufacturiere procentul este de 11%, în scădere faţă de 17% în iunie.

În construcţii, valoarea este de 4 la sută, de două ori mai mare decât în ​​iunie, dar, totuşi, un nivel scăzut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].