Mesajul transmis de SUA cu ocazia Zilei Naţionale: “România este un partener strategic valoros şi un Aliat statornic”

Administraţia SUA a felicitat România cu ocazia Zilei Naţionale, remarcând că ţara noastră este un “partener strategic valoros” şi un “aliat statornic”.

“În numele poporului Statelor Unite ale Americii, felicit poporul român cu ocazia sărbătorii Marii Uniri!”, anunţă secretarul de Stat american, Mike Pompeo, conform Ambasadei SUA de la Bucureşti.

“Anul acesta, Statele Unite şi România, la celebrarea a 140 de ani de relaţii diplomatice, şi-au reiterat şi aprofundat parteneriatul strâns, durabil, prin semnarea unei foi de parcurs pentru cooperare în domeniul apărării pe o perioadă de zece ani, prin crearea de reţele 5G «curate», prin colaborarea la construirea reactoarelor de la centrala nucleară de la Cernavodă, prin angajamentul de a îmbunătăţi securitatea energetică în Europa via Marea Neagră şi prin avansarea potenţialului de creştere generat prin Iniţiativa Celor Trei Mări. România este un partener strategic valoros şi un Aliat statornic. Împărtăşim dedicarea în lupta împotriva COVID-19 şi nu uităm niciodată sacrificiile pe care le-aţi făcut în operaţiunile NATO”, subliniază Mike Pompeo.

“Cu ocazia acestei zile speciale, vă dorim pace, prosperitate şi multă sănătate în anul următor!”, concluzionează secretarul de Stat american.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].