Românii din Marea Britanie vor fi printre primii vaccinaţi anti-COVID. Peste 4.000 de români lucrează în sistemul medical britanic

Marea Britanie începe vaccinarea împotriva COVID-19, iar românii care lucrează în sistemul medical sunt printre primii europeni care vor beneficia de imunizare. Deşi toată lumea aşteaptă serul care să ne scape de noua maladie, există încă multe semne de întrebare legate de rapiditatea cu care vaccinul a apărut pe piaţă.

Nicoleta s-a mutat în Marea Britanie în 2016. Tot de atunci, lucrează ca asistentă medicală la un centru pentru tratarea persoanelor cu afecţiuni psihice. Luna aceasta ar urma să beneficieze de vaccinul anti-COVID. Vaccinarea ar trebui să fie pe bază de voluntariat. Nicoleta povesteşte, însă, că tonul patronilor a fost unul imperativ.

Nicoleta – asistentă medicală în Marea Britanie: Oficial, fiecare membru al staffului a primit un mail, cum că trebuie să ne vaccinăm şi, spunând printre rânduri, că dacă se refuză această vaccinare, angajaţii vor primi mai puţine ore. 80% din acel care home nu vor să-l facă.

Nicoleta refuză să fie printre primii vaccinaţi. Spune că a fost de două ori infectată cu SARS-CoV-2, aşa că are deja imunitate.

Nicoleta – asistentă medicală în Marea Britanie: Eu zic că sunt protejată exact în acelaşi procentaj, protecţia pe care mi-o oferă şi vaccinul. Eu, personal şi, probabil, toate asistentele şi tot personalul, suntem într-un sindicat. Un sindicat privat pe care-l plătim separat, şi, probabil, o să cer o altă opinie să vedem în ce fel ne pot obliga.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].