Putin ordonă autorităţilor din Rusia să înceapă vaccinările în masă împotriva COVID-19 săptămâna viitoare

Rusia va produce două milioane de doze de vaccin în următoarele zile, a spus Putin, potrivit Reuters.

„Să începem odată treaba”, i-a spus Putin vicepremierului Tatiana Golikova, şefa Comandamentului operativ de luptă împotriva coronavirusului.

Rusia susţinea că vaccinul său, „Sputnik V”, este eficient în 92% din cazuri împotriva COVID-19, conform rezultatelor intermediare.

Golikova a declarat că vaccinarea în masă ar putea începe voluntar din decembrie.

Cu 2.347.401 infecţii, Rusia are al patrulea cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 din lume, după Statele Unite, India şi Brazilia. De asemenea, Rusia a înregistrat 41.053 de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei.

Autorităţile din Sankt Petersburg, care au raportat miercuri 3.684 noi infecţii, au ordonat închiderea barurilor şi restaurantelor din 30 decembrie până în 3 ianuarie, pentru a combate creşterea cazurilor. Muzeele, teatrele şi sălile de concert ar urma să fie închise în oraşul cu peste 5 milioane de oameni pe durata sărbătorilor de Anul Nou al Rusiei, în perioada 30 decembrie – 10 ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].