O petiţie lansată de Mihail Lala, managerul unei clinici medicale private, propune reguli mai eficiente anti-COVID-19

Mihail Lala este managerul clinicii medicale private OK Medical şi a lansat o petiţie prin care le propune autorităţilor să in calcul o altă strategie de oprire a crizei.

Aşa crede că mediul de afaceri din ţară s-ar putea relansa, iar viaţa socială ar putea reveni la normal.
Managerul spune că s-a inspirat de la alte state care au ştiut să gestioneze criza, cum ar fi Australia, Noua Zeelandă şi Emiratele Arabe Unite şi pleacă la drum cu speranţa de a obţine 500.000 de semnături.

Mihail Lala, manager OK Medical: Avem motive să credem că inspirându-ne din modelele de succes din lumea asta, cum ar fi Australia, Noua Zeelandă, Emiratele Arabe Unite, care au o viaţă normală, tocmai pentru că au implementat un astfel de mecanism, vom reuşi să convingem autorităţile ca măcar o parte din aceste măsuri menţionate în petiţie să fie implementate fie prin Ordonanţă de Urgenţă, fie prin lege trecută prin Parlament. De exemplu, petiţia solicită eliminarea restricţiei de circulaţie după ora 23:00. Petiţia cere sau solicită redeschiderea zonelor închise de activităţi, în condiţiile în care personalul este testat periodic şi în condiţiile în care vizitatorii sau clienţii pot prezenta ori un rezultat negativ al unei testări covid, fie antigen, fie PCR, sau pot prezenta un document care atestă că au anticorpi, adică au trecut prin boală sau dacă prezintă un document conform căruia s-au vaccinat. Obiectivul nostru este să strângem câteva sute de mii de semnături.

Petiţia a fost lansată duminică, pe 10 ianuarie, şi a fost realizată cu ajutorul unor medici epidemiologi, infecţionişti, biologi. Până acum a fost semnată de 12.000 de persoane.

Adrian Ghimpău, antreprenor din sectorul HoReCa, se numără printre cei care au semnat această petiţie. Acesta spune că a pierdut peste 100 de angajaţi anul trecut şi că a rămas cu doar 1 milion de euro cifră de afaceri, o treime din cât a fost în 2019.

Adrian Ghimpău, partener în grupul The Embassy: Ultimul an de zile pentru noi şi, bănuiesc, pentru tot mediul HoReCa, a fost un dezastru. Văzând petiţia, ne-am dat seama că este o iniţiativă nu bună, ci foarte bună, corentă, articulată, care ne-ar putea ajuta, care ar fi un prim pas către direcţia normalităţii. Testarea angajaţilor este foarte importantă pentru că aduce un grad de confort atât nouă, cât şi oaspeţilor noştri. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].