Festival de film pentru un singur spectator, pe o insulă pustie

Festival de film pentru un singur spectator. Un experiment social lansat de cel mai important eveniment cinematografic suedez, Festivalul de Film de la Göteborg, care a ales un loc special pentru proiecţii, şi anume mica insulă Hamneskar. Insula găzduieşte doar un far şi o cabană mică.

O tânără asistentă medicală, Lisa Enroth, a fost selectată din 12.000 de aspiranţi să participe la proiecţii. După ce a petrecut un an dificil în spital, din 29 ianuarie până pe 8 februarie, acum are la dispoziţie 60 de proiecţii de film şi mâncare cât cuprinde pentru a le savura singură, fără telefon sau computer.

„Este o oportunitate pentru mine ca asistentă să am timp să mă gândesc şi să fiu singură”, a declarat ea pentru Associated Press, înainte de a pleca pe insulă.

Jonas Holmberg, directorul artistic al celui de-al 44-lea Festival de Film din Goteborg, speră că experienţa va ajuta să înţelegem la ce a dus pandemia în relaţia noastră cu cinematografia.

Şi câştigătorii unei loterii vor avea ocazia de a participa la festival, având la dispoziţie un cinematograf cu 707 de locuri şi un stadion de hochei din Göteborg cu 12.000 de locuri, însă aceeaşi persoană nu poate participa la mai multe proiecţii. Mai mult, filmele vor fi disponibile online cu un abonament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].