Administraţia Joe Biden condamnă intervenţiile autorităţilor ruse împotriva protestatarilor

Administraţia Joseph Biden a condamnat, duminică, intervenţiile autorităţilor din Rusia împotriva participanţilor la protestele organizate de opoziţie, informează site-ul Politico.com.

“Statele Unite condamnă utilizarea constantă a tacticilor dure împotriva protestatarilor paşnici şi a jurnaliştilor, în a doua săptămână consecutivă”, a declarat Antony Blinken, secretarul de Stat american.

“Înnoim apelul adresat Rusiei pentru eliberarea tuturor celor deţinuţi deoarece şi-au exercitat drepturile, inclusiv a lui Aleksei Navalnîi”, a subliniat Antony Blinken.

Zeci de mii de persoane au protestat, duminică, în numeroase oraşe din Rusia, cerând eliberarea liderului opoziţiei, Aleksei Navalnîi. Peste 5.000 de protestatari au fost reţinuţi, în principal în oraşele Moscova, Sankt-Petersburg, Krasnoiarsk şi Nijni Novgorod, conform organizaţiei OVD.

Administraţia Vladimir Putin a respins apelurile Occidentului privind eliberarea disidentului Aleksei Navalnîi. Moscova a denunţat “interferenţele” Statelor Unite în afacerile interne ale Rusiei, în contextul în care Ambasada americană a părut să susţină protestele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].