Aproximativ 20 de milioane de persoane au primit prima doză de vaccin în Marea Britanie. Numărul cazurilor noi de coronavirus este în scădere

Marea Britanie anunţă o victorie importantă în lupta cu coronavirusul. Aproximativ 20 de milioane de persoane au fost vaccinate până acum cu prima doză de vaccin. Primul ministru Boris Johnson a anunţat că aceasta este o mare realizare naţioanală şi a lăudat tot personalul implicat în campania de vaccinare.

Şi ministrul Sănătăţii a ţinut să le transmită britanicilor un mesaj de mulţumire pe Twitter.

MATT HANCOCK, Ministrul Sănătăţii UK: Vreau să mulţumesc fiecărei persoane care s-a prezentat pentru face vaccinul, pentru că ştim cu o încredere din ce în ce mai mare că vaccinul te protejează, îţi protejează comunitatea şi, de asemenea, este calea de ieşire din această situaţie pentru noi toţi.

Marea Britanie a înregistrat în ultima săptămână cel mai mic număr cde cazuri noi din ultimele 5 luni. Cazurile sunt în scădere cu 21,2% faţă de săptămâna precedentă, iar decesele cu 33,5%.

Nu se ştie însă cât va dura liniştea britanicilor. O nouă tulpină identificată pentru prima dată în Brazilia a fost deja întâlnită la 3 cazuri din Marea Britanie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].