O carte pe zi: „Din suflet” de Demi Moore

„În primul rând, pentru că este a mea. Nu aparţine tabloidelor, mamei mele, bărbaţilor cu care m-am măritat sau oamenilor care au iubit sau au urât filmele mele, nici măcar copiilor mei. Povestea mea e doar a mea.”

Probabil nu există cititor al acestei rubrici care să nu fi auzit de Demi Moore, pentru foarte mulţi a fost un personaj aproape fascinant, în urmă cu câteva decenii. Actriţă, regizoare, producătoare, compozitoare şi fotomodel american, Demi Moore (Demi Guynes pe numele adevărat), s-a născut în 1962 în New Mexico. Din 1981 a început să joace roluri seriale tv ca „General Hospital”. Primul succes ca actriţă îl va avea în filmul Este vina lui Rio din 1983. A urmat un episod cumplit cu dependeţa de droguri, pe cale să-i distrugă abia începuta careiră în film. Pentru rolul jucat în filmul Ghost, Demi va fi nominalizată în anul 1990 pentru premiul Golden-Globe. A jucat roluri alături de importante vedete ca Patrick Swayze, Tom Cruise, Robert Redford sau Michael Douglas. Demi Moore s-a căsătorit în 1980 cu muzicianul rock Freddy Moore, după care a început să folosească numele de familie al lui Freddy ca numele ei de scenă. A divorţat în 1984. Trei ani mai târziu s-a căsătorit cu actorul Bruce Willis, cu care are trei fiice şi de care s-a despărţit în 1998. A jucat în foarte multe filme şi a obţinut numeroase premii.

Cartea pe care o semnalăm astăzi a apărut în 2019, ia anul trecut a şi fost tradusă de Editura RAO. Cu mare succes.

„Demi Moore – scriu editorii – îşi spune povestea sincer, dar cu demnitate, tact şi generozitate faţă de oamenii importanţi din viaţa ei. Actriţa se dovedeşte a fi foarte asemănătoare în persoană cu femeia din paginile cărţii: grijulie, curioasă, uneori nesigură, dar şi sinceră. Ea disecă, cu precizia unui chirurg, divorţurile, dependenţa şi izolarea, dar, totodată, scoate în evidenţă caracterul puternic pe care îl are. Din suflet este o poveste despre supravieţuire, succes şi renunţare.”

„Există două motive pentru care am vrut să spun povestea asta, povestea felului în care am învăţat să capitulez. În primul rând, pentru că este a mea. Nu aparţine tabloidelor, mamei mele, bărbaţilor cu care m-am măritat sau oamenilor care au iubit sau au urât filmele mele, nici măcar copiilor mei. Povestea mea e doar a mea; sunt singura care a fost acolo pentru toate astea şi am decis să revendic puterea de ao spune în condiţiile mele. Al doilea motiv este că, poate că o parte din povestea asta este şi a voastră. Am avut o şansă extraordinară în viaţă: şi bună, şi rea. Să pun totul pe hârtie mă face să realizez cât de nebunesc a fost totul, cât de improbabil. Dar cu toţii suferim, cu toţii triumfăm, şi cu toţii putem alege cum apreciem totul.”

O carte de suflet.

Demi Moore – Din suflet. Autobiografie. Traducere din limba engleză de Maria Adam. Editura RAO, Colecţia Memorii, jurnale, biografii. 283 pag.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].