FOTO Problema chioşcurilor de la metrou. Evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale din staţia de metrou Pipera

Jandarmii şi poliţiştii se pregătesc, joi seară, de începerea evacuării şi demolării spaţiilor comerciale din staţia de metrou Pipera.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat că spaţiile comerciale nu aveau autorizaţii de construire şi că Poliţia a suspendat activitatea firmelor. „Marfa din chioşcurile care nu fost evacuate va fi preluată cu proces verbal şi depozitată, iar proprietarii vor putea să o recupereze”, a aprecizat primarul.

Mihaiu anunţase anterior că miercuri vor fi demolate construcţiile din staţiile Ştefan cel Mare şi Pipera şi, până la sfârşitul săptămânii, cele de la Piaţa Iancului.

Marţi, la staţia Ştefan cel Mare s-a iscat un scandal după ce mai mulţi comercianţi i-au cerut primarului sectorului 2 să înceteze evacuările, reclamând acţiunea ca fiind ilegală. În replică, Radu Mihaiu a susţinut că autorităţile sunt îndreptăţite să evacueze spaţiile pentru că nu au avize de securitate şi nu au fost ridicate cu autorizaţii de construire.

Primarul a adăugat că are „toată simpatia” pentru angajaţii firmelor care deţineau chişcurile, dar că au fost păcăliţi, pentru că lucrau în spaţii amplasate ilegal.

Cea mai mare parte din valoarea chiriilor plătite de comercianţi este încasată de firma sindicatului de la metrou, dar contractul dintre administraţie şi sindicat a expirat în urmă cu 2 ani.

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a evidenţiat recent situaţia financiară grea a metroului, avansând ideea unor salarii mai mici, a unor disponibilizări sau a insolvenţei. În legătură cu spaţiile comerciale, Cătălin Drulă a spus că merge înainte pe căile legale, cu evacuarea şi demolarea acestora.

În data de 26 martie, circulaţia trenurilor de metrou a fost blocată de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în care se dorea stoparea acţiunii de dezafectare a chioşcurilor. Sindicaliştii au blocat atunci calea de rulare de la Staţia Unirii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].