Franţa salută semnalele SUA privind negocieri pentru taxarea companiilor multinaţionale

Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a salutat, joi, propunerea Administraţiei Joseph Biden de reluare a negocierilor internaţionale privind taxele aplicabile companiilor multinaţionale, informează agenţia Reuters.

“Dacă putem primi asigurări că propunerea americană acoperă toate marile companii digitale fără excepţie, pare a fi un punct de pornire interesant”, a afirmat Bruno Le Maire.

Franţa a anunţat în mod unilateral, în 2019, introducerea unui impozit pe servicii digitale aplicabil companiilor precum Google şi Facebook, semnalând că va renunţa la această taxă atunci când Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD) va ajunge la un acord pentru o reglementare pe plan global.

Bruno Le Maire a anunţat că Franţa este deschisă şi ideii unui impozit minim corporativ la nivel internaţional.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a pledat, luni, pentru stabilirea unui impozit corporativ minim la nivel mondial, în contextul în care Administraţia Joseph Biden vrea majorarea taxelor pentru companii în scopul finanţării planului major de reconstrucţie a infrastructurii.

În cadrul negocierilor internaţionale, Administraţia de la Washington propune, potrivit cotidianului Financial Times, un nou model de taxare a companiilor multinaţionale, care ar urma să fie impozitate în fiecare stat în funcţie de nivelul vânzărilor din statul respectiv. Planul Washingtonului a fost trimis la 135 de ţări şi ar urma să fie negociat în cadrul Organizaţiei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD).

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].