Grecia începe vaccinarea cu serul Johnson&Johnson. Ministrul Sănătăţii din Grecia: ”Vaccinul este singura soluţie de a ne relua viaţa”

Grecia intenţionează să lanseze vaccinarea cu serul Johnson&Johnson pe 5 mai, după ce Autoritatea de Reglementare a Medicamentelor din Europa a susţinut utilizarea acestuia, au declarat miercuri autorităţile sanitare, conform Reuters

“Aşteptăm deciziile CDC şi FDA vineri şi apoi ale comitetului nostru naţional privind vaccinările, în zilele următoare. Vaccinările vor începe pe 5 mai”, a declarat Marios Themistocleous, secretar general responsabil cu vaccinările.

Grecia trebuia să înceapă vaccinările cu serul Johnson&Johnson luni, înainte de apariţia întrebărilor referitoare la cazurile foarte rare de tromboză a sinusurilor şi a venelor celebrale (CVST). 

„Vaccinurile sunt soluţia pentru această criză uriaşă a sănătăţii, aşa putem să ne reluăm viaţa”, a declarat Vassilis Kikilias, Ministrul Sănătăţii.

Grecia va vaccina 2,5 milioane de oameni în mai şi 4 milioane până în iunie, a spus ministrul. Pentru a accelera procesul, vaccinările se vor face şi în weekend şi în cadrul clinicilor private.

Autorităţile vor deschide platforma de vaccinare pentru cei cu vârste cuprinse între 30 şi 39 de ani pe 27 aprilie, pentru vaccinul cu serul AstraZeneca, a spus Themistocleous.

Agenţia Europeană a anunţat că vaccinarea continuă cu serul de la Johnson&Johnson, întrucât beneficiile depăşesc riscurile, dar reacţiile adverse trebuie luate în seamă, iar trombozele pot fi trecute ca efecte adverse rare la vaccin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]