Italia a atins pragul de 500.000 de persoane vaccinate în 24 de ore, în ciuda livrărilor lente

Pragul a fost atins joi. Oficialii sperau iniţial să îl atingă la jumătatea lunii, dar au trebuit să îl amâne din cauza întârzierilor în aprovizionare şi a îndoielilor legate de vaccinurile produse de AstraZeneca şi Johnson & Johnson.

„Vaccinurile sunt adevărata ieşire din aceste luni foarte dificile”, a scris Speranza pe Twitter.

Guvernul italian a declarat că până vineri, au fost efectuate aproximativ 19,4 milioane de vaccinări, 5,8 milioane de persoane fiind supuse ciclului complet de vaccinare – puţin sub 10% din populaţia totală.

Cifrele sunt în concordanţă cu media Uniunii Europene.

Matteo Villa, un analist care a urmărit campania de vaccinare din Italia, a spus că menţinerea acestui ritm de vaccinare în următoarele săptămâni este puţin probabilă, din cauza aprovizionării.

“Probabil că nu vom face 500.000 de doze în fiecare zi până la sfârşitul lunii mai”, a spus Villa, cercetător la think-tank-ul ISPI.

La începutul anului, Italia prognoza că va primi aproximativ 57,2 milioane de doze în al doilea trimestru al anului, dar Villa a spus că va primi doar 36 de milioane.

Pfizer părea pregătit să livreze 25,3 milioane dintre acestea, mult mai mult decât promisese iniţial, a spus Villa, dar ceilalţi producători – AstraZeneca, Johnson & Johnson şi Moderna – vor oferi mult mai puţine doze decât se spera iniţial.

Şi firma germană de biotehnologie CureVac urma să trimită 5,4 milioane de doze din noul său vaccin în acest trimestru, dar nu a obţinut încă aprobarea autorităţilor de reglementare europene.

Francesco Figliuolo, un expert în logistică militară, care este comisarul italian pentru coronavirus, a declarat joi că speră că 60% din populaţia adultă să fie vaccinată până la jumătatea lunii iulie, cu o imunitate de grup de 80% prognozată pentru sfârşitul lunii septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].