Ce scrie presa internaţională despre scandalul din România după împuşcarea ursului Arthur: „Un prinţ în febra vânătorii”

Cazul ursului Arthur a fost tratat, pe larg, în presa internaţională. Din Europa şi până în Statele Unite, marile agenţii de presă şi publicaţiile de ştiri au prezentat incidentul.

Spre exemplu, francezii de la Le Figaro au scris că regele urşilor din România a fost doborât de un prinţ din Liechtenstein, în timp ce Euronews a titrat că: un prinţ este investigat pentru că ar fi ucis cel mai mare urs din România. 

 

BBC relatează, la rândul său, că ursul ucis era probabil cel mai mare exemplar din Uniunea Europeană. Nici nemţii de la Spiegel nu au ratat subiectul şi au scris despre un posibil braconaj sub acoperirea statului, titrând: `Un prinţ în febra vânătorii,” în timp ce elveţienii de la Blick trag un semnal de alarmă: ursul Arthur atârnă acum probabil în salonul prinţului Emanuel. 

 

Ursul Arthur a devenit cunoscut şi peste ocean. Washington Post aminteşte faptul că vănâtoarea de trofee este, oficial, interzisă în România din 2016, însă se fac excepţii şi se acordă derogări, aşa cum s-ar fi întâmplat şi cu prinţul de Liechtenstein.

 

Şi cei de la ABC News au scris despre acest caz ca unul de braconaj, iar subiecul a ajuns şi în presa din Canada sau chiar Noua Zeelandă.

 

România are o populaţie de circa 6.000 de urşi bruni, cea mai mare din Europa. Potrivit Ziarului Financiar, tariful pentru împuşcarea unui urs poate ajunge la 20.000 de euro

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].