Primul autotest antigen Covid-19 în România a fost avizat

Autotestul antigen Covid-19 dezvoltat şi comercializat de către DDS Diagnostic pentru diagnosticarea Covid-19 a fost validat oficial de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, pentru uz personal. 

Testele sunt neinvazive, se pot face în orice moment al zile, fără supraveghere medicală şi au o acurateţe de peste 98%. Tamponul nazal se introduce doar 2-3 cm în nas. Procesul de recoltare este identic cu acela prin care, cu un tampon, “se curăţă” interiorul nării şi nu creează niciun fel de neplăcere persoanei care doreşte să se testeze.

Testarea rapidă rămâne principala metodă de limitare a infectărilor cu SARS-CoV-2, alegerea testului rapid uşor de folosit şi cu acurateţea cea mai ridicată fiind esenţială.

“Demersul de certificare oficială a testului rapid produs de noi ca Autotest s-a făcut cu scopul de a susţine şi uşura procesul de testare în masă şi în România, aşa cum au făcut şi alte ţări europene, precum Germania, Franţa, Austria, prin validarea testelor pentru uz personal. Autotestarea permite deblocarea rapidă a multor domenii de activitate importante, cum sunt Educaţia, Cultura, HoReCa etc. Cel mai mare avantaj este faptul că, prin acest produs, testarea nu mai este condiţionată de prezenţa personalului medical autorizat, ceea ce permite evaluarea simplă, eficientă şi la scară largă a infecţiilor cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor, a personalului HoReCa, şi a celorlalte categorii socio-profesionale blocate de mai bine de un an din cauza pandemiei”, declară Dana Stan, fondatorul şi liderul echipei de cercetare DDS Diagnostic.

DDS Diagnostic produce si comercializează acest tip de teste, disponibile pentru achiziţionare online şi în reţelele de farmacii şi magazinele partenere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].