Andrei Baciu, despre cum se schimbă viaţa românilor din weekend: „Încă nu putem spune că revenim la normal”

Andrei Baciu a scris pe Facebook, noile reguli pentru perioada care urmează după data de 15 mai.

„Ce se schimbă din acest weekend: purtatul măştii nu va mai fi obligatoriu în aer liber, cu excepţia zonelor aglomerate (staţii de autobuz, pieţe, târguri); se elimină carantina de noapte; programul magazinelor revine la normal”, a scris Baciu.

De asemenea, el a scris şi ce se schimbă de la 1 iunie.

„Nunţile, botezurile şi mesele festive se pot organiza în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu maximum 50 de persoane. Dacă vin doar persoane vaccinate şi organizatorul garantează acest lucru, atunci se renunţă la restricţionarea numărului de participanţi. În sălile de sport se aplică aceeaşi regulă: numărul de participanţi e restricţionat, dar dacă managerul garantează că toate persoanele sunt vaccinate, atunci numărul poate să crească”, a mai scris Baciu.

El transmite că cu cât numărul celor vaccinaţi este mai mare, cu atât vom avea mai puţine restricţii.

„Încă nu putem spune că revenim la viaţa obişnuită, însă facem paşi importanţi spre acest obiectiv. Vă îndemn ca de fiecare dată să fiţi responsabili şi să vă vaccinaţi!”, a mai spus secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].