România, pregătită să vândă vaccin împotriva COVID-19

Întrebat. luni seara, la Digi 24, dacă un milion de doze Pfizer, care are timp de valabilitate restrâns, nu este prea mult şi va expira pentru că nu vor mai fi atât de mulţi doritori, premierul Florin Cîţi a spus că dacă vor fi probleme, serul poate fi vândut.

„Până acum nu am avut o problemă cu vaccinul, cu data de expirare. Vedem. Dacă va fi, putem să vindem, bineînţeles. Sunt foarte mulţi doritori, sunt multe ţări care doresc să cumpere acest vaccin şi acest lucru se face printr-un sistem, prin UE. Asta a fost de la început ideea, să comandăm mai mult ca să putem să avem să vindem. Noi am mai şi donat în Republica Moldova. Donăm şi în Ucraina”, a spus Cîţu.

Întrebat, de asemenea, dacă decizia de a vinde vaccin AstraZececa a fost luată, premierul a spus că România are, cu Republica Moldova, un contract prin care pune la dispoziţie pentru vânzare 200.000 de doze lunar până când termină campania de vaccinare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].