Românii vor să înveţe cum să câştige bani din pasiunea pentru călătorii, în contextul epidemiei de coronavirus

Tot mai mulţi români vor să înveţe cum să câştige bani din pasiunea lor pentru călătorii, devenind influenceri în domeniul travel, susţin specialiştii de pe site-urile româneşti dedicate turismului.

Imaginea articolului Românii vor să înveţe cum să câştige bani din pasiunea pentru călătorii, în contextul epidemiei de coronavirus

Românii vor să înveţe cum să câştige bani din pasiunea pentru călătorii în mediul online

Pe fondul restricţiilor de călătorie aplicate la nivel internaţional după izbucnirea epidemiei de infectări cu noul coronavirus, chinezii au dezvoltat o adevărată modă a excursiilor turistice online.

Platforma Xinhua.net prezintă tururi realizate de ghizi virtuali, care conduc prin telefon plimbări online ce ajung să aibă până şi 90 de mii de participanţi. Mulţi influenceri din toate colţurile lumii care îşi strângeau aprecierile pe baza imaginilor surprinse în vacanţe sau în călătorii plătite au început să se plângă că numărul de aprecieri pe care le strâng a scăzut de la declanşarea crizei Covid-19.

În schimb, specialiştii români orientaţi spre promovarea destinaţiilor turistice în mediul online spun că audienţa lor a rămas neschimbată.

„Este prea timpuriu să ne pronunţăm asupra acestui aspect. În România, lucrurile abia de astăzi au început să se precipite un pic. Activitatea mea nu este afectată sub nicio formă momentan. Doar dacă urmează să se interzică părăsirea localităţilor de domiciului voi fi afectată o perioadă, pentru că nu voi mai putea merge pe munte şi, prin urmare, nu voi mai avea materiale pentru blog. Dar acest lucru îmi este particular mie, deoarece blogul meu este un jurnal de călătorie”, a spus Alexandra Puşcaşu, proprietara platformei http://bloguldecalatorii.ro/, pentru MEDIAFAX.

Aceasta a mai declarat că, în ceea ce priveşte audienţa, nu există modificări faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Singurul lucru pe care îl ştiu cu siguranţă este că unii cititori şi-au anulat rezervările de cazare pe care le aveau pentru luna aprilie, anulând astfel călătoriile planificate”, a mai spus Alexandra Puşcaşu.

Mulţi români care nu mai pot să călătorească din cauza restricţiilor internaţionale ce vizează stoparea răspândirii Covid-19 vor să folosească timpul de repaos pentru a învăţa să scoată bani din pasiunea lor pentru turism, devenind influenceri în domeniul călătoriilor.

Răzvan Pascu, cosultant marketing turistic şi blogger pentru https://razvanpascu.ro/ a declarat pentru MEDIAFAX: „Audienţa blogului de turism a crescut masiv în ultima perioadă, dar la mine foarte mult a crescut audienţa pe pagina de Facebook, sunt mii de oameni care mi-au trimis întrebări şi comentarii referitoare la călătoriile lor. De asemenea, foarte mulţi oameni mi-au cerut informaţii în ultima perioadă pe Facebook şi Instagram despre cursurile online «cum să devii travel influencer»”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].



 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *