Hackerii folosesc hărţile despre coronavirus pentru a-ţi infecta computerul

Imaginea articolului Hackerii folosesc hărţile despre coronavirus pentru a-ţi infecta computerul

Hackerii folosesc hărţile despre coronavirus pentru a-ţi infecta computerul

Shai Alfasi, expert în securitate la compania Reason Labs, a descoperit că unii hackeri folosesc astfel de hărţi pentru a fura informaţii de la oameni, printre care parole, nume de utilizatorii sau numere de carduri, transmite publicaţia The Next Web.

Cei care intră pe unele site-uri periculoase sunt invitaţi să descarce o aplicaţie care să îi ţină la curent cu situaţia pandemiei. Aplicaţia rulează fără să fie instalată şi le arată oamenilor modul în care COVID-19 se răspândeşte. Prin intermediul ei, însă, hackerii reuşesc să instaleze un program periculos pe computere.

În acest moment ameninţarea afectează doar sistemul de operare Windows. Alfasi crede, însă, că atacatorii vor viza şi alte platforme.

Atacul informatic este bazat pe programul AZORult, descoperit pentru prima dată în 2016. Acesta permite furtul de informaţii din computere şi se vinde pe forumurile ascunse din Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].



 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *