Mama jurnalistului Roman Protasevici îi cere Angelei Merkel să-i elibereze fiul încarcerat în Belarus

Mama jurnalistul Roman Protasevici, incarcerat la Minsk după detrnarea unui avion Ryanair, a cerut cancelarului german Angela Merkel să ajute la eliberarea fiului său, dar şi a altor deţinuţi din Belarus.

 

“Vă cerem foarte mult să ne ajutaţi pentru ca toţi oamenii nevinovaţi să fie eliberaţi din închisoare,” a fost mesajul transmis de Natalia Protasevici cancelarului german prin intermediul ziarului Bild şi preluat de DPA.

 

„Au nevoie de ajutor urgent, deoarece sunt expuşi la sadism şi violenţă în fiecare zi”, a spus ea.

 

Mama jurnalistului a cerut şi îndepăratea lui Alexandr Lukaşenko, considerat de opoziţie vinovat pentru trucarea alegerilor din august 2020.

 

„Fiecare zi, nu, fiecare oră care trece îi costă viaţa pe oamenii nevinovaţi, inclusiv pe copii, viaţa lor”, a adăugat ea.

 

Părinţii lui Protasevici trăiesc în exil, în Polonia.

 

Joi, Parlamentul European a solicitat sancţiuni suplimentare împotriva Belarusului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].