Liderii din G7 au anunţat un plan global de infrastructură sub numele de “Reconstruim O Lume Mai Bună”

G7, ai cărui lideri se întâlnesc în sud-vestul Angliei, a discutat despre competiţia strategică cu Beijingul şi a căutat un răspuns la influenţa în creştere a Chinei după dezvoltarea ei economică şi militară din ultimii 40 de ani.

Preşedintele SUA Joe Biden şi alţi lideri ai G7 speră că planul, cunoscut sub numele de iniţiativa Build Back Better World -B3W (Reconstruim O Lume Mai Bună), va oferi un parteneriat de infrastructură transparent pentru a contribui la strângerea fondurilor necesare pentru naţiunilor în curs de dezvoltare până în 2035, a spus Casa Albă într-un comunicat.

Noul plan a căpătat deja o poreclă fiind numit un plan Marshall post-pandemic.

Nu au existat încă informaţii clare cu privire la modul în care schema globală de infrastructură va fi finanţată.

Ce este planul Build Back Better World (Reconstruim O Lume Mai Bună)

Build Back Better World (B3W) va fi un parteneriat de infrastructură bazat pe valori, standard înalte şi transparente, condus de democraţiile majore, pentru a ajuta la dezvoltarea infrastructurii în ţările în curs de dezvoltare.

B3W va avea un domeniu de aplicare global, de la America Latină şi Caraibe la Africa şi zona Indo-Pacific. Diferenţi parteneri G7 vor avea orientări geografice diferite, dar suma iniţiativei va acoperi ţările cu venituri mici şi medii din întreaga lume. B3W va cataliza în mod colectiv sute de miliarde de dolari investiţii în infrastructură pentru ţările cu venituri mici şi medii în următorii ani.

Ce este G7

G7 (Grupul celor Şapte) este o organizaţie a celor mai mari şapte aşa-numite economii avansate din lume. Din G7 fac parte: Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite.

Rusia s-a alăturat în 1998, creând G8, dar a fost exclusă în 2014 pentru anexarea Crimeei.

China nu a fost niciodată membră, în ciuda economiei sale mari şi a celei mai mari populaţii din lume. Nivelul său relativ scăzut al pib-ului pe cap de locuitor înseamnă că nu este văzut ca o economie avansată în modul în care sunt cei 7 membrii.

La întâlnirea G7 participă şi reprezentanţii Uniunii Europene.

Întâlnirea G7 din acest an are loc în Cornwall, Marea Britanie, de vineri 11 iunie până duminică 13 iunie.

Ce este iniţiativa Chinei numită Belt and Road (BRI)

Iniţiativa a fost numită Planul Marshall chinez şi este o campanie susţinută de stat pentru creşterea influenţei globale a Chinei.

De-a lungul celor 7 ani de când preşedintele Xi Jinping şi-a anunţat marele plan de a conecta Asia, Africa şi Europa, iniţiativa s-a transformat într-o expresie pentru a descrie aproape toate aspectele angajamentului chinez în străinătate.

Belt and Road, sau yi dai yi lu, este supranumit de China „ noul drum al mătasii din secolul XXI” şi în final ar trebui să fie format dintr-o „centură” de coridoare terestre şi un „drum” maritim.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].