Lloyd Austin: Reţelele teroriste Al-Qaida şi Stat Islamic s-ar putea regrupa în Afganistan în doi ani

Reţelele teroriste Al-Qaida şi Stat Islamic s-ar putea regrupa în Afganistan în aproximativ doi ani, în contextul retragerii trupelor occidentale, afirmă secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, citat de agenţia Associated Press.

Întrebat, în cadrul unei audieri în Senatul SUA, care este riscul reactivării organizaţiilor teroriste Al-Qaida şi Stat Islamic după retragerea trupelor occidentale din Afganistan, Lloyd Austin a afirmat: “Aş evalua aceste riscuri ca fiind la nivel mediu. Aş spune că ar fi nevoie de doi ani pentru ca ei să dezvolte aceste capabilităţi”.

La rândul său, generalul Mark Milley, şeful Statului Major Interarme din SUA, a atras atenţia că situaţia s-ar putea înrăutăţi dacă ar fi înlăturată de la putere actuala Administraţie din Afganistan.

“Cred că dacă s-ar întâmpla anumite lucruri, dacă ar fi înlăturat Guvernul afgan sau ar fi desfiinţate forţele de securitate afgane, riscurile ar creşte, în mod evident, dar în momentul de faţă riscurile sunt la nivel mediu, capabilităţile teroriste putând fi refăcute în aproximativ doi ani”, a declarat generalul Mark Milley.

Pentagonul a retras deja jumătate din trupele americane din Afganistan. Retragerea totală a trupelor occidentale ar urma să aibă loc până pe 11 septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].