Prima bancă din lume care testează o monedă digitală. „Efectuarea plăţilor va fi la fel de uşoară ca trimiterea unui mesaj text”

Imaginea articolului Prima bancă din lume care testează o monedă digitală. „Efectuarea plăţilor va fi la fel de uşoară ca trimiterea unui mesaj text”

Sursa FOTO: Profimedia

În cazul în care moneda va intra în circulaţie, acesta va fi folosită pentru a simula activităţile bancare de zi cu zi, cum ar fi plăţile, depozitele şi retragerile de pe un portofel digital, a precizat instituţia.

„Scopul proiectului este de a arăta cum e-krona ar putea fi folosită de publicul larg”, a declarat Riksbank într-un comunicat.

În ianuarie, băncile centrale din Marea Britanie, zona euro, Japonia, Suedia şi Elveţia şi-au unit forţele pentru a evalua posibilitatea emiterii de CDB.

CBDC-urile sunt bani tradiţionali, dar în formă digitală, emişi şi guvernaţi de banca centrală a unei ţări. În schimb, criptomonedele precum bitcoin sunt produse prin rezolvarea unor exerciţii complexe matematice şi guvernate de comunităţi online, în loc de o instituţie centrală.

Scăderea accentuată a utilizării numerarului şi concurenţa valutelor alternative, cum ar fi Libra a Facebook, a determinat, de asemenea, băncile centrale din întreaga lume să ia în considerare emiterea propriilor monede electronice.

Efectuarea plăţilor în e-krona va fi „la fel de uşoară ca trimiterea unui mesaj text”, a spus Riksbank pe site-ul său web.

Suedia este ţara cea mai puţin dependentă de banii cash din lume. Riksbank a declarat că nu a luat nicio decizie finală cu privire la emiterea unei e-krona şi că testul, dezvoltat de compania Accenture, va simula utilizarea e-krona într-un „mediu izolat”.

Testul va funcţiona până în februarie 2021 şi va folosi tehnologia blockchain, a spusadăugat Riksbank.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].



 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *