Italia nu face faţă incendiilor din Sardinia şi cere ajutor internaţional

Aproximativ 1.200 de persoane au fost evacuate din casele lor, inclusiv rezidenţi ai unei instituţii medicale, potrivit Rai News.

Turişti speriaţi se numără printre persoanele care au fugit de micul sat de pe coastă Porto Alabe, potrivit sursei.

Avioanele de intervenţie Canadair se alimentează cu apă în largul satului Porto Alabe, zburând apoi peste proprietăţile din apropierea ţărmului şi stropind vegetaţia în flăcări chiar în spatele caselor.

Ministrul italian de externe, Luigi Di Maio, a indicat pe Facebook că Protecţia civilă italiană a solicitat altor ţări europene să îi pună la dispoziţie avioane pentru a combate incendiul. Două au plecat deja din Franţa, a precizat el.

O vastă regiune din provincia Oristano (vestul insulei) a fost pusă “în genunchi din cauza incendiului devastator”, a subliniat ministrul.

Aproximativ 20.000 de hectare de vegetaţie au căzut pradă flăcărilor, numeroase proprietăţi au fost distruse şi animale ucise, a indicat guvernatorul. Nivelul de pericol al incendiului rămâne “extrem”, a subliniat Protecţia civilă.

Circa 7.500 de persoane angajate în operaţiunile de salvare, printre care membri ai poliţiei pădurilor şi Crucii Roşii, acordă ajutor persoanelor evacuate şi celor aflaţi în pericol, au indicat pompierii.

Este prea devreme pentru a evalua amploarea distrugerilor cauzate de incendii, a spus Christian Salinas care intenţionează să ceară ajutor guvernului pentru reîmpădurirea zonelor devastate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].