28 iulie – Ziua mondială de luptă împotriva hepatiei. Testare gratuită într-un judeţ din România

Data de 28 iulie a fost aleasă pentru a marca ziua mondială de luptă împotriva hepatitei şi în semn de omagiu pentru profesorul Baruch Samuel Blumberg (28 iulie 1925 – 5 aprilie 2011), laureat al Premiului Nobel, cel care a descoperit virusul hepatitei B.

La nivel mondial, virusurile hepatitei B şi C au afectat 354 milioane de persoane, provocând 1,1 milioane de decese anual.

Pentru Ziua Mondială a Hepatitei 2021, OMS ţine să reitereze lumii despre necesitatea menţinerii serviciilor de vaccinare, testare şi tratament al hepatitelor, inclusiv în timpul pandemiei COVID – 19 pentru dezvoltarea unui viitor liber de hepatită.

Strategia globală OMS pentru hepatită, aprobată de toate statele membre OMS, prevede reducerea noilor infecţii de hepatită virală cu 90% şi decesele cu 65% în perioada 2016-2030.

28 iulie – Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei. Testare gratuită

Cu ocazia acestei zilei, în Iaşi, are loc o testare la virusul hepatic, gratuită, miercuri 28 iulie, între orele 8:00 şi 20:00, în Piaţa Naţiunii – Esplanada UMF Iaşi.

Sunt aşteptate pentru testare persoane care au peste 18 ani, cu domiciliul în judeţul Iaşi.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]