Joe Biden laudă pentru decizia luată în Afganistan: ”Evacuarea din Kabul – un succes extraordinar”

„Un succes extraordinar”. Astfel, preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, vorbind naţiunii, a definit operaţiunea de evacuare din Kabul, încheiată aseară.

Potrivit lui Biden, „termenul-limită, de 31 august, pentru retragerea din Afganistan nu a fost o dată arbitrară, ci o dată pentru salvarea vieţilor americane. Îmi asum responsabilitatea pentru toate deciziile luate. Nu am vrut să continui acest război pentru totdeauna”.

Apoi, a adăugat: „Statele Unite au încheiat 20 de ani de război în Afganistan. Cel mai lung război din istoria americană. În faţa avansului talibanilor, am avut două opţiuni: fie să urmez acordurile făcute de predecesorul meu Donald Trump, fie să trimit alte mii de soldaţi într-o escaladare a războiului”.

„Era timpul să punem capăt acestui război. Există o lume nouă şi trebuie să apărăm SUA de noi ameninţări. Strategia noastră trebuie să se schimbe. Nu era nevoie să continuăm un război terestru.

Credem că între 100 şi 200 de americani au rămas în Afganistan, unii vor să plece, iar unii au dublă cetăţenie. 90% dintre americanii care au vrut să plece au plecat, iar pentru americanii care rămân nu există termen, ne-am angajat să-i scoatem”, a mai spus şeful de la Casa Albă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].