US Open 2021: Sorana Cârstea a învins-o pe Veronika Kudermetova şi s-a calificat în turul doi

La US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, România are două reprezentante în turul secund. Luni s-a calificat Simona Halep, iar în ziua a doua de concurs a învins Sorana Cîrstea. Alte 3 românce, Irina Begu, Gabriela Ruse şi Ana Bogdan, au fost eliminate.

Sorana Cîrstea, 31 de ani şi locul 39 WTA, a debutat la actuala ediţie pe terenul 14 contra unei adversarei cu 7 ani mai tânără, rusoaica Veronika Kudermentova, locul 31 WTA şi cap de serie 29 la New York. Sorana s-a impus după un meci de două ore şi un minut.

Singurul duel dintre cele două jucătoare de tenis se derulase în 2016, la turneul challenger de la Biarritz, cu premii totale de 100.000 de dolari. Pe zgura din Franţa, Sorana a terminat jocul fericită, scor 6-1, 6-4, mai ales că preferă suprafaţa roşie, având bifat un sfert de finală la Roland Garros 2009, cel mai bun rezultat al carierei la un turneu de Mare Şlem. La US Open, de vază rămân cele 3 calificări în turul 3: 2009, 2019 şi 2020.

Înainte de această partidă, ultimele 10 meciuri disputate de cele două sportive înseamnă 3 victorii şi 7 eşecuri pentru fiecare. Cu menţiunea că Sorana venea după 3 înfrângeri la rând, spre deosebire de rivală, care a inserat un succes între ultimele 3 jocuri.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].