Primul mare producător european de maşini care întrerupe producţia din cauza coronavirusului

Imaginea articolului Primul mare producător european de maşini care întrerupe producţia din cauza coronavirusului

Primul mare producător de maşini care întrerupe producţia din cauza coronavirusului

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) anunţă luni că opreşte temporar producţia la fabricile sale din Europa, pentru două săptămâni, pentru a-şi proteja personalul de pandemia de coronavirus şi pentru a se adapta la o scădere a cererii, transmite Reuters.

Decizia FCA vine după decizii similare ale altor producători italieni de maşini şi piese auto, deoarece epidemia de coronavirus reprezintă o lovitură suplimentară pentru o industrie auto europeană care se luptă deja cu o cerere globală slabă şi cu noi reglementări de poluare.

Italia încă permite activitatea de fabricaţie cu condiţia ca firmele să respecte măsuri stricte de siguranţă. Cu toate acestea, un număr tot mai mare de companii optează pentru suspendarea producţiei.

Săptămâna trecută, producătorul auto de lux Ferrari a declarat că îşi închide cele două fabrici până pe 27 martie, invocând o lipsă ulterioară de piese. Producătorul de frâne premium Brembo, ai cărui clienţi includ Maserati, a declarat că îşi va închide temporar cele patru fabrici italiene în această săptămână.

Italia este ţara europeană cea mai afectată de criză şi e prima care a pus în aplicare un blocaj la nivel naţional, aplicat acum şi în Spania, iar într-o mai mică măsură, în Franţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!



Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].



 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *