Joe Biden, către americani: “Nevaccinaţii înfundă spitalele şi pun în pericol revenirea economică”

„Acum este o pandemie a celor nevaccinaţi, aceştia pun în pericol revenirea economică, înfundă spitalele: refuzul lor de a se vaccina costă toată lumea”.

Astfel, Joe Biden a vorbit despre americani, un sfert din populaţia eligibilă, care încă nu doreşte să se vaccineze împotriva Covid, creând astfel probleme şi economiei ţării. „Faceţi ceea ce trebuie – a spus el din nou adresându-le unui apel – vaccinaţi-vă, vă poate salva viaţa şi pe cei din jur”.

Americanii care vor putea primi a treia doză de vaccin Pfizer / BioNTech sunt în număr de 60 de milioane de oameni. Pentru a accesa rechemarea, a explicat Biden, vor fi cei peste 65 de ani, persoanele vulnerabile (cum ar fi, de exemplu, obezii şi diabeticii) şi lucrătorii cu cel mai mare risc, precum personalul medical, profesorii sau angajaţii supermarketurilor.

Inocularea unei a treia doze de vaccin va oferi „cel mai înalt nivel de protecţie disponibil în acest moment”, a spus Biden, după ce FDA şi grupul de experţi din Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor au dat undă verde rechemării pentru cei peste 65 de ani şi pentru persoanele vulnerabile. “Avem nevoie de instrumentele necesare pentru a bate Covid-19, dacă ne unim ca naţiune şi folosim instrumentele pe care le avem, o putem face”, a spus mai Biden.

Referindu-se la imaginile cu imigranţi haitieni biciuiţi de ofiţeri călare în Texas, la graniţa cu Mexic, Biden a răspuns la întrebările reporterilor comentând: „Este ruşinos. Promit că acei oameni vor plăti, există investigaţii în curs şi vor avea consecinţe. Este o jenă, dar pe lângă faptul că este o jenă, este periculos, este greşit, trimite mesajul greşit lumii, trimite mesajul greşit ”, a adăugat omul de la Casa Albă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].