Boom la licitaţiile online pentru albume Panini. Se oferă până la 12.000 de euro pentru o colecţie de stickere

Scopul este de a câştiga un „album complet”. Schimburile pe site-uri de vânzare, cum ar fi Ebay. În licitaţiile online, colecţionarii de „cărticele” de fotbal concurează pentru almanahuri pentru mii de euro. Până la 12.000 pentru cărţile mai „vintage” şi mai râvnite. Este un sector care a crescut puternic în pandemie.

În 60 de ani de istorie, albumele Panini au devenit „cult” pentru o nişă de fani care se întinde pe trei generaţii. Sociologul Domenico De Masi explică explozia: „Boomul este strict legat de însăşi natura a ceea ce este cea mai individuală dintre plăceri.

Colecţionarii vor să pună mâna pe ceva de păstrat pentru ei înşişi, nu să le etaleze. Deci, într-o situaţie de izolare extraordinară între închideri datorate pandemiei, colecţionarul îşi măreşte satisfacţia admirând, la adăpostul dormitorului său, ceea ce consideră preţios şi rar. Valoarea pentru ceilalţi a ceea ce colectează nu contează, valoarea pentru sine contează”.

Profesorul De Masi adaugă: „Acesta este motivul pentru care vânzările de obiecte de colecţie cresc în cazurile de urgenţă Covid. Este o plăcere individualistă autentică globală. Când primele numere ale benzii desenate „Mickey Mouse” sunt scoase la licitaţie, colecţionarii din întreaga lume aleargă pentru a le câştiga. Nu contează ce părere are restul societăţii despre ceea ce este oferit spre vânzare, important este să satisfacem cea mai individuală plăcere.

O colecţie de autocolante sau reviste este pentru sine. Nu se face pentru valoare sau ca un refugiu sigur în care să investească. Este un colţ secret în care luxul este să simţi plăcere în ceea ce colecţionezi. Şi nu contează dacă toţi ceilalţi nu o consideră o moştenire preţioasă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].