Alegerile din Germania. Olaf Scholz vorbeşte deja ca un cancelar: „Am o întâlnire cu oamenii”

La începutul verii, în timp ce SPD-ul său naviga la 15%, Olaf Scholtz a fost întrebat de ce nu a încercat să îi entuziasmeze pe alegători. „Candidez pentru cancelar, nu pentru director de circ”, a fost răspunsul lui.

„Duminică, am o întâlnire cu oamenii”, a declarat Olaf Scholz, vineri, la Koln. Partidul lui, SPD, este în frunte. Sondajele îi acordă avans asupra CDU, care va rămâne fără Angela Merkel, aflată 16 ani în fruntea guvernului.

“Avem nevoie de o reînnoire pentru Germania. Avem nevoie de o schimbare de guvern şi vrem un guvern condus de SPD”, a spus Scholz, a cărui formaţiune îi devansează cu puţin în sondaje, 3 procente, pe conservatorii Angelei Merkel, cu prilejul ultimului mare miting din campania electorală.

Sondajele anticipează un scrutin strâns între SPD, în frunte cu 25% din intenţiile de vot, şi tabăra conservatoare (CDU-CSU), creditată cu între 21 şi 23% din sufragii.

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut vineri alegătorilor să-l voteze pe Armin Laschet, candidatul conservator al partidului său, Uniunea Creştin-Democrată, pentru ca Germania “să rămână stabilă”, cu două zile înainte de scrutinul legislativ care îi va desemna succesorul în fruntea ţării.

“Pentru ca Germania să rămână stabilă, Armin Laschet trebuie să devină cancelar federal”, a afirmat ea, în cadrul unui miting al partidului său de la Munchen, înainte de alegerile de duminică care se anunţă un duel strâns între favoritul social-democrat şi rivalul său de dreapta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].