Congresul PNL. Liberalii îşi aleg astăzi preşedintele: Ludovic Orban sau Florin Cîţu. Au venit candidaţii, protest cu ciolan. Votul, în jurul orei 14.00

UPDATE. Cei doi candidaţi au ajuns la Romexpo, locul în care se ţine congresul. Orban şi-a băut cafeaua şi a fumat o ţigară lângă oameni din partid. „Micul dejun l-am luat acasă. Mi l-am preparat singur”, a spus şeful PNL, care a dat asigurări că adunarea se va desfăşura în deplină securitate sanitară. Afară, micii sfârâiau pe grătare. Protestatarii au adus un ciolan, ironizând lupta pentru putere dusă de cele două tabere. S-a cerut desfiinţarea Secţiei Speciale.

///////////////////////////////.

Favorit să câştige cursa este creditat prim-ministrul Cîţu, care are statut de preferat al preşedintelui Klaus Iohannis, în pofida scandalurilor în care a fost implicat ca urmare a problemelor cu legea pe care le-a avut în SUA.

Ludovic Orban este identificat ca fiind „aripa veche”, cu mai multă priză la baza partidului, dar ocolit de cei ajunşi parlamentari şi lideri locali.

În debutul Congresului PNL sunt programate discursuri ale invitaţilor, la loc de frunte fiind cuvântarea preşedintele Klaus Iohannis. De asemenea, în prima parte a şedinţei, actualul preşedinte al partidului, Ludovic Orban, va prezenta ulterior raportul de activitate al mandatului său.

Cei doi candidaţi la funcţia de preşedinte PNL vor avea la dispoziţie câte 20 de minute pentru a-şi prezenta moţiunile, urmaţi fiind de discursurile a câte 5 susţinători timp de 5 minute fiecare.

Votul pentru candidaţii la preşedinţia partidului ar putea începe în jurul orei 14:00, conform informaţiilor transmise de organizatori.

Pentru accesul participanţilor la lucrări au fost impuse o serie de măsuri în contextul pandemiei de COVID-19, intrarea în sala reuniunii făcându-se numai pe baza adeverinţei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, a rezultatului negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid ori a certificatelor care dovedesc trecerea prin boală.

De asemenea, preşedinţii filialelor PNL au fost obligaţi, la rândul lor, să verifice dacă delegaţii au toate documentele necesare şi nicio organizaţie nu va avea invitaţi..

“La Congresul PNL se va purta mască. Este legal pentru că este un congres unde este un spaţiu de 3 metri pătraţi de persoană. Sunt 15.000 de metri pătraţi, deci, dacă vor fi 5.000 de persoane, se poate ţine în condiţii de legalitate. Până la urmă trebuie să mergem spre normalitate, avem vaccin, avem certificat, nu putem să ne oprim de fiecare dată”, a precizat Cîţu. El a spus că în acest sens a fost solicitat şi un punct de vedere de la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Ludovic Orban candidează, la congres, cu moţiunea “Forţa Dreptei”, iar Florin Cîţu cu moţiunea “România Liberală”.

Dar, în timpul campaniei electorale interne, cei doi şi-au adus mai multe critici şi acuzaţii reciproce. Duelul a fost marcat de un festival al declaraţiilor. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].