VIDEO Un medic dezvăluie secretul unui somn liniştit.Cum funcţionează trucul ”10-3-2-1”

Dr. Karan Raj este cunoscut pe TikTok pentru videoclipurile sale distractive, cu sfaturi de sănătate, iar acum şi-a îndreptat atenţia asupra unui subiect care afectează multe persoane.

Lipsa somnului a devenit o problemă obişnuită, dar doctorul Raj spune că trucul ”10-3-2-1” este perfect pentru un somn liniştit, potrivit The Mirror.

Prin simpla renunţare la diferite lucruri în anumite momente ale zilei, corpul se va linişti în mod natural, astfel încât, atunci când va veni ora de somn, corpul se va odihni.

Iată cum funcţionează trucul ”10-3-2-1”:

Dr. Raj a spus: „Iată cum să dormi mai bine cu trucul 10-3-2-1. Cu zece ore înainte de culcare, nu mai consumaţi cofeină. Acesta este timpul necesar pentru ca organismul să o elimine din sânge şi să elimine efectele stimulatoare.

 

Cu trei ore înainte de culcare, evitaţi mesele grele, acest lucru vă ajută să evitaţi arsurile la stomac şi somnul întrerupt. De asemenea, evitaţi alcoolul, deoarece acest lucru vă afectează somnul REM.

 

Cu două ore înainte de culcare, nu mai lucraţi. Acest lucru vă ajută să intraţi într-o stare de spirit relaxată.

 

Cu o oră înainte de culcare, fără ecrane – asta înseamnă şi fără Netflix. Lumina albastră inhibă producţia de melatonină care întârzie somnul”.

 

Videoclipul doctorului Raj a devenit popular TikTok şi a primit peste 97.000 de aprecieri şi peste o mie de comentarii.

 

@dr.karanr 10-3-2-1 to sleep quick! #learnontiktok #schoolwithdrkaran #lifehack #sleep ♬ Steven Universe – L.Dre

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].