Europarlamentar român, în vizită la Chişinău: Avem multe lucruri de făcut

„Astăzi (joi – n.r.), mi-am reluat activitatea de care mi-a fost dor. De mai bine de un an nu am mai fost la Chişinău. Avem multe lucruri de făcut. Trebuie să fim alături de românii din R. Moldova. De această dată, mă aflu aici în cadrul unei delegaţii a Partidului Popular European, formată din deputaţi PNL şi PMP în Legislativul de la Bruxelles şi în Parlamentul României. Delegaţia este condusă de Rareş Bogdan”, afirmă europarlamentarul Eugen Tomac.

El precizează că eurodeputaţilii români s-au întâlnit prima oară cu premierul Natalia Gavriliţă.

„Am discutat despre cum poate, concret, susţine Bruxelles-ul agenda proeuropeană a Guvernului R. Moldova, dar şi despre ce trebuie făcut la Bucureşti pentru a consolida legăturile dintre românii de pe cele două maluri ale Prutului. Am discutat, de asemenea, despre scumpirea energiei, problemă presantă nu doar la Chişinău, iar noi avem obligaţia să sprijinim Republica Moldova în acest sens. În ceea ce priveşte mass-media, personal, militez pentru crearea cât mai curând a unui spaţiu comunicaţional comun, astfel încât toate instituţiile media din România să poată fi prezente în R. Moldova, iar televiziunile şi posturile de radio din Basarabia să aibă acces pe piaţa românească”, conchide Tomac.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].