Guvernul se împrumută din nou de la bănci. Ce sumă şi pe ce perioadă de timp

Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în februarie 2029 şi a împrumutat luni de la bănci suma de 300 milioane lei, la nivelul programat, la o dobândă anuală de 4,85%, scrie ZF.

La licitaţie au participat şapte dealeri primari.

Volumul total al cererii a fost de 388,8 milioane lei, din care ofertele competitive au totalizat 386,8 milioane lei, iar ofertele necompetitive s-au ridicat la 2 milioane lei.

Rata cuponului a fost de 5%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 4,85%.

Din valoarea nominală adjudecată de 300 milioane lei, suma oferita de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 278 milioane lei şi în contul clienţilor la 20 milioane lei.

Ofertele necompetitive au fost de 2 milioane lei.

O a doua licitaţie organizată luni, de obligaţiuni de stat în valoare de 300 milioane lei, a fost respinsă, Ministerul de Finanţe apreciind că ofertele de cumpărare transmise considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].