Stare de urgenţă, Ziua 2. Klaus Iohannis a promulgat legea prin care în România se vor face stocuri de urgenţă medicală

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea privind stocurile de urgenţă medicală aferente instituirii carantinei. Una dintre prevederi îi va da lui Raed Arafat atribuţii sporite.

Imaginea articolului Stare de urgenţă, Ziua 2. Klaus Iohannis a promulgat legea prin care în România se vor face stocuri de urgenţă medicală

Stare de urgenţă, Ziua 2. Klaus Iohannis a promulgat legea prin care în România se vor face stocuri de urgenţă medicală

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei.

Actul normativ prevede constituirea stocurilor de urgenţă medicală ca rezerve materiale, destinate intervenţiilor operative pentru protecţia populaţiei în situaţii de urgenţă generale, de tipul de risc – epidemii şi alte evenimente generatoare de victime multiple.

Banii necesari vor fi asiguraţi de Ministerul de Finanţe, care are obligaţia de a completa cu alte sume, în funcţie de necesităţi, cantităţile propuse.

Klaus Iohannis a semnat decretul luni, 16 martie, prin care instituie stare de urgenţă în România pentru 30 de zile. Decretul urmează să fie votat joi în Parlament. Astfel, au fost luate mai multe măsuri, precum închiderea şcolilor şi universităţilor în această perioadă, plafonarea preţului la medicamente.

Prin decretul privind starea de urgenţă se permit achiziţiile de materiale sanitare şi medicamente, angajări fără concurs la Ministerul de Interne, care preia coordonarea deciziilor, sau la Ministerul Sănătăţii, pentru mărirea numărului de oameni disponibili pentru combaterea virusului.

În caz de necesitate, doar când se situaţia se agravează, se vor putea închide graniţele şi vor fi restricţii de circulaţie rutieră, feroviară, navală şi aeriană. Totodată, ar putea fi închise gradual restaurantele, hotelurile, frontierele, chiar şi metroul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!



Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].



 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *