Decizia oficialilor germani în scandalul defrişărilor pentru construirea noii fabrici Tesla

Imaginea articolului Decizia oficialilor germani în scandalul defrişărilor pentru construirea noii fabrici Tesla

Sursa: Profimedia Images

Decizia vine după ce mai multe grupări de activişti au contestat ridicarea fabricii. Curtea germană a respins cererea acestora şi a decis definitiv că arborii de pe teren pot fi tăiaţi.

Tesla a anunţat în noiembrie 2019 că va construi a doua sa fabrică înafara Statelor Unite în Germania, lângă Berlin. Uzina cea nouă va construi baterii, sisteme de propulsie electrice şi maşini, primul model fiind SUV-ul electric Model Y.

Politicienii germani, sindicatele şi grupurile ce reprezintă industriile germane au salutat investiţia Tesla spunând că aceasta va aduce noi locuri de muncă rezidenţilor, însă sute de ecologişti au demarat proteste după ce o asociaţie pentru apă curată din landul Brandenburg, unde va fi localizată uzina, a avertizat cu privire la „diverse şi extinse probleme cu aprovizionarea cu apă potabilă şi sistemul de evacuare a apelor reziduale”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].



 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *