Întâlnire OMS după apariţia unui noi variante de coronavirus cu mutaţii “neobişnuite”

Oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii s-au întâlnit joi pentru a discuta despre o nouă variantă de coronavirus care circulă în Africa de Sud şi Botswana, relatează Bloomberg.

Noua variantă, denumită B.1.1529, poartă un număr neobişnuit de mare de mutaţii, a spus Francois Balloux, directorul Institutului de Genetică al UCL, într-o declaraţie publicată de Science Media Centre. Este probabil să fi evoluat în timpul unei infecţii cronice a unei persoane cu imunitate compromisă, posibil la un pacient cu HIV/SIDA netratat, a spus el.

“Este dificil de prezis în acest stadiu cât de transmisibilă poate fi”, a spus Balloux. “Deocamdată, ar trebui să fie monitorizată şi analizată îndeaproape, dar nu există niciun motiv de îngrijorare exagerată, cu excepţia cazului în care începe să crească în frecvenţă în viitorul apropiat”.

Africa de Sud a detectat 22 de cazuri de această variantă, a precizat Institutul Naţional pentru Boli Transmisibile într-un comunicat.

“Nu este surprinzător faptul că o nouă variantă a fost detectată în Africa de Sud”, a declarat directorul executiv interimar al NICD.

Centrelul african pentru controlul şi prevenirea bolilor a declarat anterior că se vor întâlni săptămâna viitoare cu oficialii sud-africani pentru a discuta despre o nouă variantă din această ţară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].