IKEA, anunţ important pentru viitor. Gigantul suedez schimbă regulile

IKEA a anunţat că renunţă la plasticul cu care ambala produsele. Procesul va începe în 2025 şi va dura până în 2028. Hârtia a fost aleasă să înlocuiască plasticului de unică folosinţă, iar compania va trebui să investească în cercetare.

Va fi un proces gradual anunţat de gigantul suedez al mobilierului, care prin acest proces de eliminare treptată îşi propune să reducă deşeurile de plastic şi, în consecinţă, poluarea.

IKEA susţine că deja a redus semnificativ cantitatea de plastic folosită la ambalare: în prezent, mai puţin de 10% din volumul total de material de ambalare utilizat anual este plastic. Până în prezent, compania folosea 920.000 de tone de material de ambalare pentru produsele sale şi pe care cheltuieşte aproximativ un miliard de euro pe an.

„Eliminarea treptată a plasticului din ambalajele de consum este următorul mare pas în călătoria noastră de a face soluţiile de ambalare mai durabile, precum şi de a consolida angajamentul general de a reduce poluarea cu plastic şi de a dezvolta ambalaje cu materiale regenerabile şi reciclate”, explică Erik Olsen, Packaging & Manager de identificare al IKEA (Suedia).

„Schimbarea va avea loc progresiv în următorii câţiva ani şi se va concentra în principal pe hârtie, deoarece este reciclabilă, regenerabilă şi reciclată pe scară largă în întreaga lume”, a mai zis acesta.

Procesul de eliminare a plasticului nu va fi uşor: compania va trebui să se concentreze foarte mult pe dezvoltarea de noi materiale. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].