COMENTARIU Sorin Avram: Florin Cîţu, şi fără scaun, şi fără fotoliu

”Dacă văd derapaje la buget merg în PNL să vedem dacă mai continuăm cu PSD. Nu este o coaliţie cu cec în alb!”, a spus Florin Cîţu la televizor. O declaraţie care, însă, nu are absolut nici o valoare, pentru că fostul căpitan al ”echipei câştigătoare” a fost trecut pe banca de rezerve şi sunt slabe şanse ca acesta să mai prindă vreodată un post de titular. Ba, mai mult, acesta ar putea să fie eliminat din lot, după modelul Ludovic Orban, şi el fost premier şi preşedinte PNL.

Klaus Iohannis l-a folosit pe Florin Cîţu pentru a scăpa de Ludovic Orban şi de USR, şi acum acesta nu-i mai este de niciun folos.

Premierul Nicoale Ciucă nu are de ce să asculte de Florin Cîţu, pentru că nu acesta l-a pus în funcţie, ci Klaus Iohannis.

Cei patru prim-vicepreşedinţi ai partidului, care au fost împinşi de la spate de Klaus Iohannis să-l facă pe Florin Cîţu preşedinte de partid, nu au nicio datorie faţă de Florin Cîţu. Din contră, acesta le este dator.

Prim-vicepreşedintele PNL Gheorghe Flutur, care este preşedinte al PNL Suceava şi al Consiliului Judeţean Suceava, are treabă cu Guvernul condus de Nicolae Ciucă, şi nu cu Senatul în fruntea căruia se află Florin Cîţu. La fel şi prim-vicepreşedintele Iulian Dumitrescu, care este preşedinte al PNL Prahova şi al Consiliului Judeţean Prahova. Dacă cei doi reuşesc să facă rost de fonduri pentru judeţele pe care le conduc, dar şi pentru celelalte judeţe în care PNL-ul se află la butoane, atunci PSD-ul mai poate să ”derapeze” din când în când, cu condiţia să nu dea cu guvernarea de gard.

Cel de-al treilea prim-vicepreşedinte, ministrul de Interne Lucian Bode, este preocupat să nu-i iasă din cuvânt premierului Nicolae Ciucă, dar şi celui care l-a cocoţat în funcţii, primarul Clujului, Emil Boc. Iar dacă domnul Boc este mulţumit de alocările bugetare pentru Cluj, altceva nu-l interesează.

În ceea ce-l priveşte pe cel de-al patrulea prim-vicepreşedintele, europarlamentarul Rareş Bogdan, acesta este prea ocupat cu vorbitul fără rost şi cu asortatul batistelor cu sacourile ca să se uite la ce spune Florin Cîţu. Başca faptul că domnul Bogdan nu ar îndrăzni să facă ceva care i-ar putea deranja pe Klaus Iohannis şi pe Emil Boc.

Florin Cîţu încă nu a înţeles sau se face că nu înţelege că încă mai deţine funcţiile de preşedinte al PNL-ului şi al Senatului doar pentru că adevăratul căpitan al ”echipei câştigătoare”, Klaus Iohannis, şi PNL s-ar fi umplut de penibil dacă la numai câteva săptămâni de la finalul ”Festivalului democraţiei” l-ar fi abandonat pe cel distribuit în rolul principal.

În cazul în care Florin Cîţu ar merge ”în PNL să vedem dacă mai continuăm cu PSD” acesta ar merge degeaba. Ei, nu chiar degeaba, pentru că i s-ar putea spune că dacă nu se potoleşte şi continuă să creeze turbulenţe în cadrul coaliţiei de guvernare, atunci va trebuie să predea şi scaunul de preşedinte al PNL, şi fotoliul de preşedinte al Senatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].