Primarul din Sinaia dezminte versiunea turiştilor atacaţi: ”S-au rănit într-un gard. Ursoaica a alergat spre ei să îşi apere puiul”

„Am discutat cu una dintre cele două victime, bărbatul din Ucraina, care a fost rănit la mână. Din discuţia pe care am avut-o cu el a reieşit faptul că acesta nu a fost atacat deloc de urs, ci el împreună cu prietena lui se plimbau pe aleea Peleşului seara, au auzit mai multe pocnitori pe care diverşi inconştienţi le aruncau în zonă, încercând să sperie ursul. Ursul era agitat, era o ursoaică cu pui, şi când s-au întâlnit cu ei, la un moment dat în spatele lor a apărut puiul. Ursoaica s-a speriat când a văzut puiul în spatele oamenilor şi a sărit după ei. Au sărit un gard spre aleea Peleşului şi s-au rănit, le-a intrat sârma ghimpată, s-au rănit şi unul şi altul şi pur şi simplu ursoaica a alergat spre ei, dar a alergat să-şi apere puiul”, a declarat Vlad Oprea, la Digi24.

Acesta spune că va propune relocarea ursoaicei şi a puiului.

„Împreună cu jandarmii am securizat zona respectivă, acum usoaica a fugit în pădure, şi am hotărât ca mâine să fie tranchilizată şi relocată în altă parte, într-o zonă nelocuită de oameni, iar puiul să fie relocat într-un centru de îngrijire. (…) Noi vom face propunerea, iar Ministerul Mediului va decide”, a mai spus primarul.

ISU Prahova a anunţat sâmbătă seara că două persoane din Ucraina ar fi fost atacate de urs în zona Castelului Peleş.

Este vorba de un bărbat de 28 de ani care prezintă răni produse prin sfâşiere la o mână şi un picior şi o femeie de 32 de ani care are o plagă la o mână.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].