Uniunea Europeană are în 2022 un buget de 1,5 miliarde de euro pentru ajutor umanitar

Potrivit statisticilor, conflictele şi violenţa se află la originea principalelor nevoi umanitare. Totuşi, situaţia este, din ce în ce mai des, exacerbată de dezastre naturale precum seceta sau inundaţiile, alimentate de schimbările climatice şi de degradarea mediului.

De aceea, Comisia Europeană a adoptat bugetul său anual pentru ajutor umanitar alocând 1,5 miliarde EUR pentru anul 2022.

Nevoile umanitare se află la un nivel record şi continuă să crească. Această situaţie este cauzată în principal de conflicte, dar din ce în ce mai mult şi de provocările globale, precum schimbările climatice şi COVID-19. Graţie ajutorului nostru umanitar, UE îşi va putea juca rolul, continuând să salveze vieţi şi să acopere nevoile de bază ale populaţiilor afectate. Bugetul permite nu numai gestionarea crizelor noi şi foarte vizibile, ci şi evitarea punerii în plan secund a crizelor umanitare existente, prelungite sau recurente, cum ar fi cele care afectează Columbia sau Sudanul de Sud ori populaţia rohingya”, a declarat Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič.

Asistenţa umanitară acordată de UE în 2022 se va distribui după cum urmează: 469 milioane EUR se vor aloca Africii Subsahariene; 351 milioane EUR din ajutorul umanitar din partea UE se vor aloca nevoilor Orientului Mijlociu şi Africii de Nord; 152 milioane EUR vor finanţa proiecte în Europa de Sud-Est şi în vecinătatea europeană; 188 milioane EUR vor continua să sprijine populaţiile cele mai vulnerabile din Asia şi America Latină.

Restul de 370 milioane EUR se vor utiliza pentru a răspunde unor crize neprevăzute sau exacerbări bruşte ale crizelor existente, precum şi pentru finanţarea altor acţiuni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].