Fundaţia Prais lansează proiectul educaţional şcolar: ,,Planeta Albastră Contează pe Tine!”

,,Planeta Albastră Contează pe Tine!” (PACT) este un nou proiect naţional educaţional, iniţiat de Fundaţia PRAIS şi Nestlé România. Obiectivul său principal este de a reconecta cu natura elevii din ciclul şcolar primar, de a-i stimula să facă acasă şi la şcoală gesturi simple prin care pot proteja natura şi resursele naturale ale planetei în fiecare zi.

La baza proiectului PACT stau dorinţa companiei de a transpune în comunitatea locală eforturile de conştientizare cu privire la sustenabilitate, colectare selectivă, management responsabil al resurselor de apă. Branding-ul autentic a fost inspirat de Alex, un elev talentat din comunitate al cărui desen a fost ales din sutele de lucrări realizate de copii. În dezvoltarea teritorială, echipa fundaţiei utilizează metodologii moderne de învăţare rapidă, materiale de informare digitale, precum E-book-ul PACT, filme şi o serie de activităţi intraşcolare variate care implică creativ şi practic elevii pe tot parcursul anului şcolar.

În proiectul PACT s-au înscris voluntar 90 de şcoli din 22 de judeţe şi 50 localităţi din întreaga ţară. Până la încheierea anului şcolar vor putea avea acces la informaţii şi activităţi peste 10.000 de elevi din ciclul şcolar primar. În numai o lună de la lansarea paginii de Facebook ProiectulPACT, postările au ajuns pe ecranele a peste 193.700 de utilizatori.

,,Primele date din comunităţile şcolare implicate confirmă interesul deosebit al cadrelor didactice, al elevilor şi familiilor acestora de a participa la iniţiativa noastră. Proiectul răspunde nevoii de acţiune prin educaţie pe tema protejării mediului“, a declarat Silvia Bucur, Preşedinte Fundaţia PRAIS.

Tematica primei ediţii PACT promovează cunoaşterea de către elevi a importanţei pentru viaţă a faunei şi florei planetei, a plantării copacilor, arbuştilor, a florilor în grădină, sau în ghiveciul de acasă, a modului prin care aceştia pot economisi consumul de apă şi electricitate, importanţa păstrării curate a locurilor din comunitatea în care trăiesc, a spaţiilor verzi, a pădurilor, apelor râurilor, lacurilor şi mării, toate acestea fiind asociate cu colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile.

În comunitatea ,,Planeta Albastră Contează pe Tine!” PACT fiecare elev poate deveni, alături de familia sa, de profesori şi colegii de şcoală, un model pentru cei din jur.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].