Pompierii din Dâmboviţa intervin pentru a stinge un incendiu puternic izbucnit la chiliile Mănăstirii Nucet

Un incendiul puternic a izbucnit, luni noaptea, la acoperişul chiliilor Mănăstirii Nucet, din judeţul Dâmboviţa. Nu sunt anunţate victime.

Potrivit ISU Dâmboviţa, pompierii intervin pentru stingerea incendiului izbucnit la acoperişul chiliilor din cadrul Mănăstirii Nucet.

Nu sunt înregistrate victime.

„Intervenţia rapidă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor paraclisul mănăstirii construit din lemn. Acesta se afla lipit de chiliile mănăstirii. În momentul sosirii primelor echipaje de pompieri incendiul se manifesta la acoperişul chiliilor pe o suprafaţă de circa 500 mp”, informează ISU Dâmboviţa.

Au fost mobilizate forţe de la mai multe subunităţi, cu 7 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, iar pentru asigurarea operaţiunilor de intervenţie acţionează şi trei ambulanţe, una SMURD şi două SAJ.

Alimentarea cu apă a autospecialelor se face de la un hidrant din zonă şi din fântâna aflată în curtea mănăstirii.

Concomitent cu operaţiunile de stingere a fost asigurată şi evacuarea bunurilor din interiorul chiliilor, potrivit pompierilor dâmboviţeni.

La momentul transmiterii ştirii, se acţionează pentru decopertarea acoperişului şi verificarea spaţiilor în vederea identificării eventualelor focare ascunse.

În interiorul mănăstirii, la momentul izbucnirii incendiului, se aflau 5 măicuţe care s-au autoevacuat.

Nu erau alte persoane în spaţiile destinate pentru cazare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].